Posted on

Utedusch i trädgården

Om du drömmer om en utedusch i din vackra trädgård går det att ordna relativt enkelt. Det finns flera sätt att ordna en utedusch. Det finns en del saker du måste bestämma, som att ha duschväggar eller bara duscha ute i det fria innan du sätter igång med byggandet av duschen. Det kan vara bra att hitta ett ställe i trädgården där du kommer undan eventuella grannars nyfikna blickar men samtidigt är det härligt om det är en solig plats där du verkligen kan njuta av din dusch. Om det inte finns en naturligt avlägsen plats kan du behöva ha mer täckande duschväggar eller frostat glas. Om du inte är superblyg kan du med fördel låta duschväggarna vara lägre för att du ska kunna njuta av din underbara trädgård när den står i full blom. Det kommer också göra att det verkligen känns att du duschar ute i det fria.

Undvik att ha duschen för nära huset

Det går att ha en utedusch på ett trädäck, tänk bara på att det behöver vara ordentligt dränerat för att vattnet inte ska leta sig mot husgrunden. Du ska inte heller ha en utedusch mot husets yttervägg. Det är som att be om fuktskador i väggen. Det är mycket bättre att ha duschen en bit ifrån huset.

Vatten till uteduschen

För att få vatten till din utedusch kan du låta en rörmokare installera en vattenutkastare på huset som är kopplad till varmvattnet. Det gör att du både kan ha kallt och varmt vatten i duschen. Detta är en mer permanent lösning. Om du inte vill ha slangar ringlande på gräsmattan kan du alltid gräva ner slangarna i marken. En slang som du gräver ner brukar tåla frysning om du låter båda ändarna vara öppna på vintern och låter ändarna sticka upp invid vattenutkastaren och vid uteduschen.

Välj en blandare med vridkranar

En riktigt gammaldags blandare med vridkranar är det bästa du kan välja. De är mycket tåligare än termostatblandare. Du kan förse en sådan blandare med koppling för trädgårdsslang om du vill. För du kan koppla en trädgårdsslang direkt i duschen om du inte vill ha varmvatten. Det är ett enklare alternativ. Du kan alltid låta slangen ligga i solen så är det första vattnet du får varmt i alla fall.