Posted on

Fixa sommarträdgården

För den som kanske glömt att klippa ner buskarna eller inte vattnat blommorna finns räddning för trädgården. Börja med att gödsla med ett fullgödsel. Fullgödsel innebär att det innehåller kalium, kväve och fosfor vilka är huvudnäringsämnen. Sprid ut gödsel på alla träd, buskar och blommor som ska växa.

För den som inte har så mycket tid för trädgårdsarbete är det bättre att välja större växter som planteras i grupp. Välj gärna växter som ger blomning över sommaren och fram till hösten.

Bra växter för de som först börjar med trädgård och plantering är sippor och anemoner som blommar snabbt. ”Alma Pötschke” är en aster som är meterhög med ståtliga röda blommor som blommar under sommaren.

Den kinesiska kärleksörten blommar runt sensommaren och kan även köpas blommande. Luktärter är en enkel växt med röda, vita och blåa blommor. Dessa är klätterväxter så man bör så dem mot en spaljé eller vägg. Det finns luktärter som är fleråriga men dessa är utan doft.

För den som vill odla grönsaker är det enklast att börja med olika lökar såsom vitlök, som dessutom har en vacker blomma.

Undvik kålväxter, t.ex. broccoli och blomkål, som drar till sig ohyra.