Posted on

Inred trädgården med hjälp av plåt

Majoriteten av alla som har blivit berikade med en trädgård är också mycket måna om att ta hand om den och ha det fint och välskött. Att ha en fin och mysig trädgård har blivit lika populärt som att ha det snyggt i hemmet, men att inreda trädgården kan vara klurigt och det är inte alltid lätt att veta hur man ska gå tillväga eller vilka material som man ska använda sig av. För de flesta faller det sig naturligt att satsa på sten och trä, vilka är naturmaterial som har lång hållbarhet. Dock finns det ytterligare ett material som länge har stått i skymundan i trädgårdar, men som nu börjar ta allt mer plats – plåt!

Plåt är ett otroligt gammalt byggmaterial som man har använt sig av i århundraden. Främst har materialet använts för att skapa snygga och hållbara tak till ståtliga och pampiga byggnader hos rika människor. Idag syns materialet på alla möjliga typer av hus, från stora kontorslokaler till privata villor och fritidshus. Det många inte vet är att en plåtslagare kan göra betydligt mycket mer än att bara lägga takplåt.

Använd plåt och fixa trädgården!

Dekorationer och produkter i plåt kan du hitta på de allra flesta byggvaruhus och i trädgårdsbutiker, men om du är ute efter specialdesigner är det bättre att du vänder dig till ett professionellt plåtslageri i Stockholm för att få dina projekt precis så som du vill ha dem. Eftersom materialet är otroligt tåligt lämpar det sig utmärkt för trädgårdsanläggningar och det finns flera sätt som du kan använda dig av det. Här listar vi några.

  • Istället för att använda trä eller sten kan du ordna en fin rabattkant med hjälp av plåt. Plåt flyttar inte på sig som stenar gör och ruttnar inte heller som trä. Genom att använda dig av behandlad plåt behöver du heller inte oroa dig för att den ska rosta med tiden.
  • Spaljéer är otroligt vackra, men om du har en spaljé i trä har du säkerligen märkt att de lätt kan gå sönder och inte håller speciellt bra för olika väderförhållanden. Satsar du istället på plåt kommer den att hålla betydligt bättre och du får dessutom en mycket häftig detalj.
  • Hur härligt skulle det inte vara att kunna sitta vid en öppen eld i din egen trädgård? Med hjälp av plåt kan du faktiskt ordna en riktigt fin eldstad där du kan grilla eller bara samlas med vänner och familj. Här bör du ta hjälp av en plåtslagare som kan designa den efter just dina önskemål.
  • Vill du inte bygga med plåt? Då kan du istället inreda med plåtdetaljer som fågelbad, blomkrukor eller vattenkannor för en mer rustik och gammaldags känsla.