Posted on

Att ha fester i trädgården

Att ha en trädgård är en fantastisk förmån och en trädgård kan bli ett eget litet miniparadis att koppla av i efter en stressig arbetsdag. En trädgård är även riktigt bra att ha för sommarfester eller grillkvällar med vännerna, eller varför inte ett trädgårdsbröllop? Det finns en del bra tips och råd när man ska fira något i trädgården som kan vara bra att tänka på.

Vinterfest i trädgården!

Att ha fest på vintern i sin egen trädgård kan vara riktigt mysigt, särskilt om man drar fram grillen! Bord och stolar kan man dekorera med varma plädar och filtar, samt bjuda på varma drycker i termos, eller drinkar med sockerfrostade kanter. Det är vackert och stämningsfullt att även ställa ut tända marschaller och lyktor för att ge ett varmt välkomnande till gästerna. Det finns massor av vackra ljusslingor i form av istappar eller färgglada bollar och endast fantasin sätter gränserna. Vill man lyxa till det, kan man skaffa sig ett partytält och ha infravärme i taket medan man låter gästerna värma sig runt borden under tältet. Man kan även ha fest i trädgården på vintern i samband med jul och även på nyårsafton! På vintern kan man dekorera trädgården vackert under julen med massor av härliga juldekorationer i form av olika belysningar och en vacker tjusig gran. Även hemmet är viktigt att ta hand om och särskilt golven. Golven är en viktig del av hemmet och bor man i Stockholm kan man unna sig en professionell golvslipning i Stockholm och få riktigt snygga golv!

Dekorera sommarfesten med grönt från trädgården

När man har en sommarfest i sin trädgård, kan man vara riktigt uppfinningsrik och dekorera borden med grönska från sin egen trädgård! På borden kan man ställa ut buketter med blommor från de egna rabatterna med kanske rosor, tulpaner, solrosor eller varför inte stora vackra buketter av hortensia? Vill man vara riktigt kreativ och har efterrätt som glas eller paj, kan man låta gästerna plocka lite egna valfria bär från trädgården att ha i sin efterrätt. Man ska tänka på att festen inte behöver ta upp hela trädgården, utan det räcker med en viss yta. Resten av trädgården kan man placera en grill på om man ska grilla, samt utnyttja buskar och träd till att hänga dekorationer och lampor i. Har man en trädgårdsfest med bröllop, behöver man sittplatser och något som är riktigt vackert är en båge med rosor eller andra blommor att gifta sig under. Det är viktigt att ta hand om sin trädgård, för när det kommer gäster vill man visa vackra friska blommor, buskar och träd.