Posted on

Städning av hem och trädgård

Det där med städning är något som alla prioriterar lite olika. Vissa vill ha extremt bra ordning och nästan kliniskt rent hemma, andra tycker inte det gör så mycket om hörnen är lite smutsiga, medan en tredje inte heller bryr sig om dammtussar och fläckar här och var. Men städning av hem och trädgård behöver utföras regelbundet för att hemmet ska vara hälsosamt att vistas i.

Anlita hjälp för städning inomhus

Inomhus kan man antingen städa själv eller så anlitar man ett företag som https://qleano.se/ som hjälper till med städningen. Ett städföretag är experter på att göra rent och de städar i regel snabbare än vad man gör själv. Det är också extremt skönt att komma hem till ett rent och fräscht hem, oavsett om man jobbar, studerar eller om man varit på semester.

Få ordning i trädgården

Många städföretag erbjuder också hjälp med städning av trädgårdar. Det är mycket som ska göras i trädgården året om. Vårstädning och höststädning är två av de största sakerna. Då ska skräp forslas bort, man kanske behöver elda och eventuellt ska man också plantera lite. Under sommaren ska land rensas, buskar klippas, och självklart ska gräsmattan också få sin omsorg. Det är viktigt att man håller ordning på sin tomt. I ett villaområde kan grannarna snabbt börja prata om man inte håller ordning, och dessutom kan de lämna in klagomål till kommunen.

Bidrar god trädgårdsordning till mer städat boende?

När man håller ordning i trädgården genom att sopa gångar, trappor med mera drar man inte in lika mycket smuts. På vintern drar man in mindre sand och gegga om det hålls rent utanför dörren och om man lägger ut en bra dörrmatta. Om man har barn eller djur som gärna springer i land eller gräsmatta kan det vara lite svårare, men överlag ger en städad trädgård också ett renare hem.