Posted on

Ombonat växthus

Ett växthus kan en hel del utöver att bara vara ett drivhus och kan användas hela året. Ett vinterbonat växthus kan bli en riktigt trivsam plats för avkoppling. Många trädgårdsentusiaster uppskattar sitt växthus eftersom de kan påbörja våren tidigare plus förlänga hösten. Man kan dessutom förlänga säsongerna ytterligare med en värmefläkt eller frostvakt.

Ett bra tips, när man skaffar sig ett växthus, är att se till att huset är stort nog att få plats med en stol eller vilstolar eftersom huset ger skydd från både duggregn och kalla vindar. Man kan ganska enkelt och billigt isolera växthuset under vintern med bubbelplast. Med värmefläkt och isolering kan många växter övervintra här.

Växthus kräver god ventilation och luften får inte stå stilla eftersom det ökar risk för svampsjukdomar. Man kan använda fläkten eller frostvakten när det är kyligt och under sommaren kan samma fläkt cirkulera kall-luft. För den som har automatisk ventilation i växthuset öppnas luckor när det blir för varmt och de stängs när det blir kallt. Detta är en klar fördel under soliga dagar under våren och hösten då nätterna är kalla eftersom det sparar tid att inte behöva kontrollera växthuset konstant.