Posted on

Belys trädgården och må bättre

I Sverige är trädgårdsarbete ett populärt sätt för att få både kropp och själ att må bra och även forskning visar att den här typen av utomhusvistelse gynnar vår hälsa. Det finns mycket du kan göra för att skapa en trädgård som blir en oas av lugn och inspiration, inte minst genom olika typer av belysning.

Skapa atmosfär med trädgårdsbelysning

Att köra ner händerna i myllan, känna dofterna av jord och gräs och att skapa skönhet med hjälp av växter och blommor är oerhört välgörande för oss människor. Trädgårdsarbete är en form av naturterapi som är bra för hälsan och uppskattat av många, då det ger oss en väldigt direkt kontakt med det naturliga runt omkring oss. För många är det ett sätt att koppla av och få egentid. För att ta ytterligare steg mot en trädgård du älskar kan olika sorters belysning hjälpa till att skapa precis den känsla du vill ha. På nätet finns mycket inspiration, och på www.lampgallerian.se hittar du perfekta ljuskällor för just din smak. Markbelysning visar upp din trädgård på nya sätt, vackra lyktstolpar ger atmosfär och gömda strålkastare lyser upp utvalda träd. Lek med belysningen så att den speglar det unika med just din trädgård, och det kommer ge nya dimensioner till platserna du redan älskar.

Var kreativ och personlig

Tänk på hur du kan förändra belysningen utefter årstiderna och låta olika delar av din trädgård framträda beroende på säsong. Ett exempel är hur ljusslingor i träd och buskar verkligen kan skapa atmosfär under både ljusa och mörka månader, men beroende på vilka typer av slingor du använder får du olika uttryck och känsla. Kanske har du även intressen som kan få komma till uttryck i din trädgård och som också gör den både unik och personlig – golf, målning, skulpturer, bilar eller något annat? Låt din kreativitet flöda och ha ett öppet sinne så kommer din trädgård snart stråla och du kommer vilja spendera ännu mer tid där ute, både ensam och med familj och vänner.