Posted on

Trädgårdsdrömmar

Februari. Ännu ligger snön täckt över stora delar av landet men hos många spirar redan känslorna inför våren och man har börjat planera för trädgården. För många är våren, sommaren och senhösten den absoluta toppen på året då man får gräva ner sina fingrar i jorden, sätta och ta upp lökar eller bara sitta på trappan intill huset och se de första snödropparna.

Just nu är intresset extra hett, under rådande omständigheter söker sig många till de enkla men vackra tingen och lägger extra mycket tid i hem och trädgård. Stilarna är många och tidningar slåss med olika reportage föreställande trädgårdar i typisk engelsk stil eller den vildvuxna trädgården vid torpet. En sak är säker, trädgården bjuder på någonting för alla smaker och i de flesta fall, de flestas budget. Under åren har många blomvaruhus poppat upp och erbjuder både billigare och dyrare alternativ till trädgården och onlinevaruhusen är välbesökta inför trädgårdssäsongen. Även på auktionssajter kan man hitta lite annorlunda exemplar av blommor till trädgården för en inte alltför dyr peng. Ett tips är att kolla alla de olika alternativ som finns och göra en moodboard där man digitalt skapar sin egen drömträdgård full av blomsterprakt! Kanske vill du att din trädgård ska framkalla ett wow-ögonblick hos förbipasserande eller så vill du skydda mot insyn med hjälp av buskar och träd – ja, allt är möjligt!

För den som vill slå på stort kan man alltid anlita en trädgårdsarkitekt som är expert på att se vilka blommor och gångar som skulle göra just din trädgård extra ståtlig och åldras väl när hösten infaller. För att sedan till våren blomma upp och återigen bjuda på den fantastiska känslan som bara solsken och doften av blommor kan ge efter en lång grå vinter.

När man ändå håller på i trädgården är det ett perfekt tillfälle att se om huset. Kanske behöver taket läggas om med hjälp av takläggare i Stockholm eller så behöver huset målas om? Om man saknar trädgård så misströsta inte. Stockholm bjuder på många trädgårdar att besöka, ofta med ett mysigt litet café där man kan sitta och njuta av blomsterprakten med en kopp kaffe eller ett glas vin där det finns på menyn.