Posted on

Ny design och uppfräschning

Det finns visdom i talesättet att en trädgård aldrig blir färdig. Det finns alltid en ny växt som man behöver göra plats för eller helt enkelt omplantera, o.s.v. När man planerar för att förnya behöver man tänka på hela säsongen, alltså vårblomster, sommarblommor, växtstruktur, höstfärger och blomster till sena hösten. När det gäller val av växter och plantor bör man planera och fundera på hur mycket tid man vill eller kommer att kunna lägga ner på trädgårdsskötsel.

Att plantera en trädgård behöver inte vara dyrt men kommer att ta tid, vilket är en stor del av tjusningen. Tänk på olika nivåer som buskar, träd, klättrare, blomster och vackra småblommor. Man kan med fördel dela in trädgården i olika rum som avdelas naturligt med plank eller spaljé som pryds med vackra blommande klättrare, buskväxter med dekorativa blad samt häckar.

Skapa en entré som gör intryck med ett valv som är prytt med exempelvis en långblommande klätterros. Hitta gärna inspiration online där det finns en mängd av olika trädgårdar från världens alla hörn, såsom kinesiska, japanska och engelska trädgårdar. Då blir allt betydligt enklare!